Profil

Jeg er født og opvokset på Frisbjerggård ved Slagelse, hvor mine forældre har drevet landbrug i mange år. Sideløbende med det har vi altid haft en stor interesse i avl af danske varmblodsheste og har drevet et mindre stutteri med dressurheste.

I en alder af 14 år fik jeg min første varmblodshest Marko efter Midt-Vest Ibi- Light. Det var en stor mundfuld for en ”grøn” ponyrytter at starte ”hestekarrieren” med en vild unghest, men samtidig fantastisk lærerigt og spændende.

Jeg startede samtidig med at få god hjælp af tidligere OL-deltager Torben Ulsø Olsen, som gav mig et virkelig godt fundament og sammen fik vi uddannet Marko til middelsvær. Jeg havde 5 lærerige år hos Torben, inden jeg efter endt handelsskole valgte at rejse til Tyskland.
Her begyndte jeg at arbejde hos den irske dressurlandsholdsrytter Anna Merveldt, som dengang drev uddannelsesstald i nærheden af München.

Her startede for alvor et eventyr og en enorm lærerig tid, som har sat gode og dybe minder!
Anna er til stadighed et meget stort forbillede for mig, da hun har en fantastisk evne til at uddanne en hest til Grand Prix på højeste plan og samtidig have stort fokus på, at det skal være ”the happy athlete”.
Vigtigheden i at trække en glad hest ud af boksen hver dag betyder enormt meget for mig og noget, som jeg i det daglige har meget stort fokus på!

I min tid hos Anna Merveldt havde jeg fornøjelsen af at overtage hendes ”pensionerede” hest Fosbury, med hvem hun havde deltaget i VM i Jerez i 2002. Kombinationen af træning på denne toprutinerede hest og Anna fra trænerstolen, gav en uvurderlig indsigt i dressur på højeste niveau og hvordan det skal føles, når det er rigtigt.
Anna har desuden den holdning, at hun ikke skulle ride ”vores” heste, hvis vi havde problemer. ”Jeg kan godt ride din hest, men det er dig der skal lære det”! Sådan lød beskeden til os, hvis vi havde problemer, men vi fik god hjælp fra jorden og det var guld værd, for på den måde lærte vi selv at ride os ud af de problemer, som opstod på vejen.

Efter en fantastisk tid i Tyskland gik turen hjem til Danmark, hvor jeg tog min kontoruddannelse og efterfølgende har arbejdet med administration.

I 2010 fik jeg dog bevilliget orlov fra mit arbejde i 3 måneder og rejste igen til Anna Merveldt med min hest. Anna var på det tidspunkt flyttet til Italien, hvor hun fortsat bor og har blandt andet været landstræner for junior og youngrider i en årrække.